top of page
Zoeken

Hond is bang voor onweer

Succesvolle dierencommunicatie


Is uw hond bang voor onweer, vuurwerk of harden geluiden? - Dat is wat er gebeurde met Petra, wiens eigenaar contact met ons opnam.


hondje wat heerlijk op een kleedje ligt
hond is bang voor onweer

Bodhi is een vierjarige, middelgrote hond van gemengd ras van een buitenlandse dierenwelzijnsorganisatie. Haar baasje, mevrouw B., heeft haar overgenomen toen ze ongeveer twee jaar oud was en Bodhi woont nu twee jaar bij het gezin. Ze houdt van lange wandelingen in haar landelijke omgeving en heeft daarom weer een hond geadopteerd. Voor Bodhi waren deze wandelingen ook een hoogtepunt van de dag, een welkome afwisseling, en hij heeft er erg van genoten.Tot de dag dat ze samen in een hevig onweer terechtkwamen. Er was bliksem, donder en hevige regen. Daarna was alles anders.

Bodhi wilde haar huis niet meer verlaten, de tuin was de uiterste grens waar ze wilde verblijven. Ze vestigde zich in huis en tuin en wilde niet meer naar buiten.


Petra kon niet meer met Bodhi gaan wandelen. Zodra ze de riem losmaakte, verstopte Bodhi zich en begon te hijgen. Geen enkele overreding of traktatie kon Bodhi ervan overtuigen haar tuin te verlaten.

Petra wist het niet meer en probeerde een tijdje Bodhi op andere gedachten te brengen met een gedragstherapeut, maar helaas lukte dat niet. Zelfs osteopathische behandelingen met een focus op angst brachten voor Bodhi geen verandering.

Daarom besloot Petra contact met mij op te nemen.


Hond bang voor onweer - diercommunicatie


Het telepathische contact met Bodhi toonde haar teruggetrokken en nogal wantrouwend tegenover mij.

Hallo Bodhi, je bent zo'n mooie hond met geweldige ogen. Hoe is het met je?

Ik vertelde haar dat haar eigenaresse mij vroeg om met haar te praten en haar te vragen waarom ze niet meer wilde gaan wandelen. Ik verzekerde Bodhi ook dat Petra van haar houdt en heel blij is dat ze nu altijd bij haar zal blijven.


Communicatie met dieren – het wegnemen van de angst van honden voor onweersbuien


Bodhi zegt dat ze gevangengenomen en meegenomen kan worden. Ik moest lachen en verzekerde haar dat er hier in Nederland, waar ze nu is, geen hondenvangers zijn. Niemand kan je hier weghalen. Je altijd bij Petra.

Het zou gewoon heel fijn zijn als jij en Petra weer naar buiten kunnen. Het zou heel goed voor jou zijn, maar ook voor haar. Wat denk je dat dat zou doen?

Je bent hier veilig. Hier kan je niets gebeuren.


Voor jou zou het ook saai zijn als je niet meer uitging. De wandelingen zijn geweldig en goed voor jullie allemaal.

Ik zal blij zijn als je weer lange wandelingen gaat maken met Petra.. Dit zou geweldig zijn voor jullie allebei.

Je verleden was moeilijk voor je. En dat is heel triest. Maar nu is dat gelukkig allemaal voorbij. Geen leven meer op straat of in het dierenasiel, je zou nu voor altijd een mooi leven moeten hebben. Zonder hondenvangers en met veel lekker eten, lange wandelingen en veel liefde. Het verleden is voorbij en nu is het tijd om een ​​mooi leven te leiden.


Angst voor onweer – geef uw hond veiligheid


Bodhi geeft aan dat ze wandelen eigenlijk heel leuk vindt en dat ze daar binnenkort weer van kan genieten. Bodhi, je hoeft niet bang te zijn voor onweer, lawaai, onweer of vuurwerk; ze zijn op geen enkele manier gevaarlijk voor je.


Ik vroeg Petra. om Bodhi keer op keer te vertellen hoeveel ze van Bodhi houdt en dat ze altijd bij haar zal en kan blijven. Om liefde, nabijheid en veiligheid op haar over te brengen.

Na diercommunicatie op dezelfde dag vertelde Petra. mij dat Bodhi erg actief was in de tuin. Ze groef naar verborgen botten en rolde in het gras.


Ze trainden samen in de tuin en Bodhi was meer gefocust dan ze in lange tijd was geweest. Zelfs het passerende vliegtuig kon Bodhi niet afleiden. Petra kreeg nieuwe moed en kon zich nu voorstellen dat het weer beter zou kunnen gaan.


De volgende dag vertelde Petra me dat ze een lange, mooie en ontspannende wandeling met Bodhi had gemaakt. Bodhi rende over boomstammen, ging op grotere stenen zitten en oefenden ze “blijven”. De twee hadden echt plezier samen. Petra maakte zich een beetje zorgen omdat het de komende dagen stormachtig en onweersbuien zou worden.

Een paar dagen later liet Petra me weten dat Bodhi ondanks het bewolkte en winderige weer naar buiten wilde. Ze kon haar geluk niet op dat ze mij had gevonden en dat het probleem kon worden opgelost met behulp van dierencommunicatie.


Tot op heden heb ik niets gehoord van Petra en Bodhi en ik ga ervan uit dat de communicatie met Bodhi een blijvend effect heeft en dat ze samen mooie wandelingen maken en van het leven genieten.


Bodhi is een mooi voorbeeld van hoe gemakkelijk dierencommunicatie kan zijn.

Niet alle dieren zijn er zo snel en meteen van te overtuigen dat het veranderen van hun gedrag veel voordelen kan opleveren. Soms duurt het langer en moet er iets anders opgelost worden. Over het algemeen geeft een gesprek het dier altijd het gevoel opgemerkt te worden en er rekening mee gehouden te worden. Dat alleen al kan de ontwikkeling in gang zetten en veel bereiken.


0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page